Hírek


Veszprém megyei Napló az Acta Papensiáról

A Veszprém megyei Napló 2021. április 7-i számában ismertetés jelent meg az Acta Papensia 2020. évi őszi számáról, amely itt olvasható.

Tovább »
Acta Papensia 2020. 3-4.

A Covid-19 járvány miatt némi késéssel, 2021. február 15-én jelent meg az Acta Papensia 2020. őszi száma, amely egyház- és helytörténeti írásokat tartalmaz.

Tovább »
Változatos háttérmunkák     (Napló 2021. febr. 11.)

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek intézményvezetői összegezték az elmúlt év - a járványhelyzet miatt megváltozott - munkafolyamatait, eredményeit, újításait.

Tovább »
A Gyűjtemények a Pápa Városi Televízióban

A Pápa Városi Televízió 2021. február 5-i "Péntek - Kultúra" c. magazin-műsorában beszámolt Köntös László gyűjteményi igazgató újraválasztásáról és a gyűjtemény intézményeinek (könyvtár, levéltár, múzeum) munkájáról.

Tovább »
Véghely Dezső visszaemlékezései

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei kiadásában, Hudi József szerkesztésében jelent meg a "Véghely Dezső visszaemlékezései" c. kötet. A kiadvány megjelenését
a Balatonalmádi Református Egyházközség,
Balatonalmádi Város önkormányzata,
a Dunántúli Református Egyházkerület
és a Pápai Református Teológiai Akadémia támogatta.

Tovább »
Közlemény

Közlemény

2020-11-11

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjtemények intézményeinek új működési rendje.

Tovább »
A

A mai Veszprém megyei "Napló" c. napilapban Polgár Tibor tollából tudósítás jelent meg az Acta Papensia legújabb számáról.

Tovább »
Megemlékezés Kőrös Endre sírjánál

Ma délelőtt 10 órakor Dr. Kőrös András és felesége, a Pápai Jókai Kör vezetősége és a Dunántúli Református Egyházkerület levéltárának küldöttsége megemlékezést tartott a pápai Alsóvárosi temetőben Dr. Kőrös Endréről (1872-1944), a Pápai Református Nőnevelő Intézet (Nátus) főigazgatójáról és családjáról.

Tovább »
Acta Papensia 2020. 1-2.

A koronavírus-járvány idején készült, s 2020. június közepén jelent meg az Acta Papaensia 2020. évi tavaszi száma, amelynek írásai az újkori magyar gazdaság-, társadalom-, és egyháztörténetet gazdagítják. E számmal kollégánkat, a 60 éves Dr. Köblös Józsefet köszöntjük.

Tovább »
KÖZLEMÉNY

KÖZLEMÉNY

2020-03-16

Tisztelettel és szeretettel adunk tájékoztatást arról, hogy a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek intézményei, a Könyvtár, a Levéltár, a Pannonia Reformata Múzeum és Kávézó határozatlan ideig, a Kormány vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően, nem fogad látogatókat. Kutatói igények esetén a levéltárnál leveltar@papacollege.hu vagy a 06-89-310-192-es telefonon lehet érdeklődni. Könyvkölcsönzési igény esetén a kolcsonzes@papacollege.hu vagy a 06-89-324-240-es telefonszámon. Múzeummal kapcsolatos kérdésekkel az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: 06-30-784-1498 illetve az info@pannoniareformata.hu címen. Szíves megértésüket köszönjük. Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei

Tovább »