Hírek


Kiadványokkal gyarapodtak

A megszűnt Pápai Levéltár szakkönyvtárát a Dunántúli Református Egyházkerület Levéltára vette át. Az eseményről a megyei napilap is beszámolt.

Tovább »
Könyvtárunk gyarapodása

2021. szeptember 23-án levéltárunk munkatársai a megszüntetett Pápai Levéltár szakkönyvtárából folyóiratokat és történeti feldolgozásokat vettek át végleges megőrzésre.

Tovább »
A Napló tudósítása az Acta Papensia tavaszi számáról

A Veszprém megyei napilap, a Veszprémben 2021. június 19-én kiadott Napló ismertette az Acta Papensia tavaszi számát.

Tovább »
Acta Papensia 2021. 1-2. szám

Folyóiratunk új száma. 2021. május 20-án megjelent az Acta Papensia 2021. évi tavaszi száma, amely dunántúli, felvidéki és erdélyi témájú írásokat egyaránt tartalmaz.

Tovább »
Veszprém megyei Napló az Acta Papensiáról

A Veszprém megyei Napló 2021. április 7-i számában ismertetés jelent meg az Acta Papensia 2020. évi őszi számáról, amely itt olvasható.

Tovább »
Acta Papensia 2020. 3-4.

A Covid-19 járvány miatt némi késéssel, 2021. február 15-én jelent meg az Acta Papensia 2020. őszi száma, amely egyház- és helytörténeti írásokat tartalmaz.

Tovább »
Változatos háttérmunkák     (Napló 2021. febr. 11.)

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek intézményvezetői összegezték az elmúlt év - a járványhelyzet miatt megváltozott - munkafolyamatait, eredményeit, újításait.

Tovább »
A Gyűjtemények a Pápa Városi Televízióban

A Pápa Városi Televízió 2021. február 5-i "Péntek - Kultúra" c. magazin-műsorában beszámolt Köntös László gyűjteményi igazgató újraválasztásáról és a gyűjtemény intézményeinek (könyvtár, levéltár, múzeum) munkájáról.

Tovább »
Véghely Dezső visszaemlékezései

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei kiadásában, Hudi József szerkesztésében jelent meg a "Véghely Dezső visszaemlékezései" c. kötet. A kiadvány megjelenését
a Balatonalmádi Református Egyházközség,
Balatonalmádi Város önkormányzata,
a Dunántúli Református Egyházkerület
és a Pápai Református Teológiai Akadémia támogatta.

Tovább »
Közlemény

Közlemény

2020-11-10

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjtemények intézményeinek új működési rendje.

Tovább »