Hírek


Napló 2024. április 11.

2024. április 11.
A Költészet Napján adott hírt a Veszprém vármegyei napilap az Acta Papensia Petőfi-számáról.

Tovább »
Acta Papensia XXIII. 3.-4. száma

2024. február 7.
Ma készült el a Petőfi-jubileum jegyében a veszprémi OOK Press Kft. nyomdában az Acta Papensia 2023. évi őszi száma.

Tovább »
Köntös László új kötetének bemutatója

2023. november 24. Tegnap délután a református gimnázium dísztermében mutatták be Köntös Lászó gyűjteményi igazgató új esszékötetét, melyről a megyei lap is beszámolt. A könyvemutatón intézményünk dolgozói is részt vettek.

Tovább »
Levéltári séta

2023. október 16-án a budapesti Családfakutatók Törzsasztal Társasága látogatott levéltárunkba. Dr. Hudi József levéltárvezető tartott előadást és levéltárvezetést a társaság tagjainak. A családkutatók a délelőtt folyamán megismerkedtek a legfontosabb levéltári forrásokkal, miközben számos tanácsot kaptak további munkájukhoz. Ezt követően megtekintették a Gyűjtemények Petőfi-kiállítását, délután pedig a Pannonia Reformata Múzeumot.

Tovább »
Kálvin-konferencia 2023

2023. október 11-12-én szokásos Kálvin-konferenciát tartottak a Pápai Református Teológiai Akadémián, melyen levéltárunk munkatársai is részt vettek. Hárman (Hudi József, Sárközi Gergely Antal és Vajk Ádám) előadaást is tartottak. A konferencia programja itt letölthető. A képes beszámoló alább látható.

Tovább »
Acta Papensia 2023 1.-2. szám

2023. június 12. A mai napon Pápára szállítottuk történeti folyóiratunk idei tavaszi számát, amely érdekes 18-20. századi témájú olvasnivalókat kínál a nagyközönség számára is.

Tovább »
Petőfi 200 - Tudományos konferencia Pápán

2023. május 13-án a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei rendezvénysorozata részeként tudományos emlékülést tartottak a református Ótemplomban, melyről a sajtó is beszámolt.

Tovább »

2023. március 7 -én "Én középszerű ember nem leszek" címmel, Hoppál Péter miniszteri biztos megnyitó beszédével nyílt meg a Református Gyűjtemények Könyvtárában a Petőfi-kiállítás, amely a levéltárunk és kézirattárunk reformkori anyagát is fel-vonultatja.
A megnyitóról a megyei napilap is beszámolt.

Tovább »
Acta Papensia 2022. 3.-4.-szám

2023. február 10.

A veszprémi OOK Press Kft. nyomdájában a mai napon elkészült az Acta Papensia 2022. 3-4. száma, amely változatos olvasnivalókat kínál az egyház- és társadalomtörténet iránt érdeklődőknek.

Tovább »
Kálvin-konferencia Pápán

2022. október 11-12.
A Pápai Református Teológiai Akadémia tetőtéri nagytermében kétnapos egyháztörténeti konferenciát tartottak, melyen levéltárunk munkatársai is részt vettek. Közülük előadást is tartott Hudi József és Sárközi Gergely Antal. Utóbbi a konferencia egyik szervezője volt.

Tovább »